KEÇİÖREN'DE ÜCRETSİZ KOAH TARAMASI YAPILDI

Hava Kirliliği ile Savaş Haftası nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı program da vatandaşlara ücretsiz KOAH ve Solunum Fonksiyonu taraması yapıldı.

Belediye Haberleri 27.12.2013 11:13:10 0
KEÇİÖREN
Hava Kirliliği ile Savaş Haftası nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı program da vatandaşlara ücretsiz KOAH ve Solunum Fonksiyonu taraması yapıldı.

FTZ Alışveriş Merkezinde düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.Taramaya katılan Keçiörenlilerin yaptırdıkları testleri inceleyen Başkan Ak ile vatandaşlar arsında sıcak ve samimi diyaloglar yaşandı.

Sağlık hizmetinin herkesin yararlanması gereken ana hizmet kalemi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,”Sağlık hizmetini en yaygın ve modern bir şekilde ulaştırmak için toplum sağlığına dair yaptığımız çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Sağlıkla ilgili çalışmalarımızda yeri geliyor bizzat ihtiyaç sahipleriyle ilgilenip, yeri geliyor önleyici sağlık hizmetleri kapsamında bilgilendiriyoruz” dedi. Zararlı bir alışkanlık olan sigaranın pek çok hastalığa davetiye çıkardığını kaydeden Başkan Ak,” Elbette bunlardan biri de KOAH. Birçok unsurun sebep olduğu ama sigara içenlerde sık görülen KOAH, gerekli önlemler alınmazsa ölüme neden oluyor. Sizleri önleyici sağlık hizmetleri kapsamında korumak bizim görevimiz bu etkinliği bunun için yapıyoruz. Biliyoruz ki sağlıklı insanlar sağlıklı toplumları oluşturur. Sağlıklı toplumlarda geleceği daha güzel şekillendirir” diye konuştu.

KOAH NEDİR
Kronik (müzmin veya süregelen) Obstrüktif (tıkayıcı) Akciğer Hastalığı (KOAH) akciğerin kronik ilerleyici bir hastalığıdır. Hastalık büyük oranda sigara dumanı ve bazı kişilerde diğer Zaralı gaz ve parçacıklara bağlı olarak gelişen solunum yollarının mikrobik olmayan bir iltihabı sonucu oluşur. Bu iltihaplanma sonucu hava yolları daralır. Normalde balon gibi rahatlıkla genişleyip daralabilen hava kesecikleri, bu özelliğini yitirir, yıpranır ve normal boyutlara geri gelemez hale gelir.Birey nefes verdiğinde bir miktar hava akciğerlerde hapis kalır. Bu durum kirli havanın dışarı atılmasını ve temiz havanın içeri alınmasını güçleştirir ve akciğerde kalıcı hasar gelişir.
Dünya’da ve Türkiye’de her 5 kişiden biri KOAH’lıdır

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07